A e dini si i thonë “kutllaçit” shqip?

0
749
A e dini si i thonë kutllaçit shqip

A e dini si i thonë “kutllaçit” shqip? E kini parasysh se “kutllaç” i thonë sllavisht: “кутлача”? Në fjalorin e maqedonishtes kjo fjalë përkufizohet si “lugë e madhe e cila kryesisht shërben për sevimin e supës”. Në Google shënova “enët e kuzhinës” dhe më dha këtë rezultat:

http://www.goethe-verlag.com/book2/_VOCAB/SQ/SQDE/32.HTM

E kërkova këtë fjalë në fjalorin e shqipes, e edhe aty figuronte me përkufizimin e mësipërm.

Pra, fjala shqipe është QEPSHE. Një qepshe për supë. Qepshja për çorbë etj.

Gjithashtu, sinonim i saj është edhe fjala GARUZHDË.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here