Monday, December 18, 2017
mire!
mysafir i vdekjes
Një copë mjerimi

Një copë mjerimi | shkruan: Gresa Livareka

Përderisa ke përzgjedhur njërën nga lokalet e Çarshisë për të kaluar ca çaste me shoqëri, duhet të jesh i përgaditur edhe për pjesën përbërëse...
Për më pak vuajtje

Për më pak vuajtje

O Mësues, pse vjen vuajtja? Vuajtja vjen se ia kthen shpinën. Kaq. Shko! Apo po deshe më gjeras, edhe pak qëndro... Njerëzve, të gjithëve, u bie kaherë...
Një minare e shembur

Një minare e shembur

Është thënë disa herë në këtë jetë Se për të mos jetuar si i shkretë, rri me njerëz të vërtetë. Mos gjetsh të katërt a të...
Kur vdesin njerëz të mëdhenj

Kur vdesin njerëz të mëdhenj

Njerëz të mëdhenj kur vdesin Edhe një herë gjithfarëve u lënë vend, Që për të thënë diçka mezi se presin Qoftë për njeri, dukuri a send. Për njerëzit,...
Mesi i shtrëngimeve

Mesi i shtrëngimeve

O i nderuar! Po të drejtohem për një gjë që shpirtin ma ka ngushtuar... Për një lëmsh që në lukth më është tubuar... – për mosgjetjen e...
Tre hapa gdhendjeje

Trе hapa gdhendjeje

Mbrëmë ndenja me mësuesin tim... Mbrëmë, te ai, kur nuk pata më ku tjetër... Mbrëmë, kur m’u kujtua sërish ajo pyetja e vjetër: A je në atë...
Unë, i lirë

Unë, i lirë

Unë... A jam unë i lirë? Kjo në gramatikë është pyetje, por me sy të tjerë është përgjigje. Është përgjigjja e fillimit të ndryshimit. E ndryshimit drejt lirisë. E...
Nëse vonohesh, ke humbur mundësinë tënde!

Nëse vonohesh, ke humbur mundësinë tënde!

Ndoshta nuk do të nevrikoseshe më kurrën e kurrës nga vonesat e njerëzve po ta shqyrtoje edhe një herë më mirë çështjen e pritjes...
të kesh bajram

Të kesh bajram…

A ke bajram? S’kam. Jam. Jam bajram. Jam bajram për ata që më pyesin. Jam bajram për ata që më shumë e duan gëzimin tim sesa që e urrejnë...
Katër listat e njerëzve

Katër listat e njerëzve

O djalosh! Eja pak këtu! Eja t’i kombinojmë dy gjëra me shkas! Eja se unë kam disa fjalë, po nuk kam laps. Eja e shkruaji dhe jepua vetëm...